Main » 2011 » April » 27 » Aperitive(Meniuri)
10:04 PM Aperitive(Meniuri) |
Aperitive(meniuri)Ingrediente 1/2 kg brinza sau cas de oaie proaspat, 50-100 ml bere, 100 ml smintina, 4-5 sardele, chimen, ceapa, sare. Mod de preparare Brinza se marunteste cu furculita, casul se trece prin masina de tocat, se adauga berea, smintina, sardelele, o lingurita rasa de chimen macinat si ceapa rasa; compozitia se amesteca bine si se sareaza dupa gust. Compozitia se serveste in aceeasi zi, aranjata pe platou, ornata cu masline si gogosari. APERITIV DIN BRINZA DE VACI Ingrediente 1/2 kg brinza de vaci, 150 g smintina proaspata groasa, chimen, ceapa Mod de preparare Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecindu-se apoi cu smintina. Smintina se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma se poate adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi rosii de luna. In brinza preparata cu smintina se pot adauga o lingurita de chimen, pisat bine cu piulita, sau macinat prin masina de piper si un virf de lingurita de boia dulce sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei. Din acest preparat se pot face si sandvisuri. CARTOFI FRANTUZESTI ngrediente 700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare. Mod de preparare Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cit sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se sdrobeasca. Dupa ce sau fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intrun vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatatea din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate feli rotunde presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare. Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smintina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul.Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire.Dupa ce sa scos din cuptor se pune restul de smintina.Preparatul se serveste ca fel intii sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu salate, Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel. CASCAVAL LA CAPAC Ingrediente 100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina. Mod de preparare Cascavalul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.Feliile se inmoaie in lapte, se trec bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina (prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina, care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie).Se poate face din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval bine scurse, luate cu furculita, se vor trece prin faina).O tigaita numai pentru o persoana se pune la foc mic sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau untdelemn si, dupa citeva secunde, se asaza feliile de cascaval.Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasind sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, ca sa se moaie bine.Se servesc imediat, altel se vor intari.Se maninca direct din tigaita, de aceea se pregatesc separat pentru fiecare persoana. CASCAVAL PANE Ingrediente 100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina. Mod de preparare Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbinta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cit sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pina ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari. CHIFTELE DIN CARNE Ingrediente 1/4 kg carne, 50 g franzela, 50 g ceapa, 3-4 catei de usturoi, un ou, piper, patrunjel sau marar, untdelemn, sare fina. Mod de preparare Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga oul crud, un virf de cutit cu piper, 1/2 lingurita de sare fina, usturoiul taiat marunt si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine. Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm. si imediat se asaza chiftelele unele linga altele, cite incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cind sint gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte. Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu salata de cartofi cu ceapa , cu fasole batuta, varza calita, mincaruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de macris, iar reci cu arde |
|
Total comments: 0 | |